Christian Daman

Als het ondernemingsvuur in jou een beetje zuurstof nodig heeft…

Zin om je energie in jezelf als ondernemer te steken? Bereid jezelf eens voor de spiegel te zetten? Starten, doorstarten of herstarten? Geïnteresseerd in het groene gras aan de andere kant?

Je weet wellicht dat elke onderneming, of het nu een eenmanszaak of een vennootschap is, in meerdere of mindere mate de (soms dure!) hulp van specialisten nodig heeft: accountants, marketeers, juristen,… Zij voorzien je van antwoorden en suggesties op de vraag naar het “hoe?” van jouw zaak.

Maar hun inbreng kan enkel effectief en efficiënt zijn als je hen ook een antwoord kan bieden op de vraag naar het “wat?” en “waarom?” van je onderneming. Op die vragen heb enkel jijzelf het antwoord.

Mijn coaching is erop gericht jou de antwoorden daarop klaar en duidelijk te laten formuleren.

Na een lange carrière als bedrijfsjurist in de internationale zakenwereld, inclusief de oprichting en het bestuur van talrijke binnen- en buitenlandse vennootschappen, ben ik 8 jaar geleden nog meer gaan focussen op de noden en de problemen van zowel prille start-ups als de groei(pijnen) van wat meer gevorderde ondernemingen. Als hoofd van een universitaire Technology Transfer Office is de begeleiding van jonge en minder jonge academici naar een nieuwe loopbaan binnen hun eigen onderneming, een universitaire “spin-off”, lange tijd een essentieel onderdeel van mijn loopbaan geweest.

In al die jaren heb ik geleerd snel het DNA van een ondernemer te herkennen. Bij sommigen is het ècht DNA: het ondernemen zit hen in het bloed. Die enkelingen hebben nauwelijks begeleiding nodig. Case closed wat mij betreft.

Maar bij de overgrote meerderheid, zowel onervaren starters als mensen die al wat kilometers op de teller hebben als zelfstandig ondernemer, moet het ondernemingsvuur wat worden aangewakkerd. Of juist niét, afhankelijk van waar de betrokkene het meest geluk en tevredenheid uit puurt.

Want als zelfstandige ondernemers en werknemers in loondienst iets gemeen hebben, dan is het dat hun loopbaan enkel een succes kan genoemd worden indien zij zich gelukkig voelen in hun job, wat het ook mag zijn. Daarom is inzicht verkrijgen in je eigen drijfveren en doelstellingen, datgene waarvoor je ’s morgens vol energie uit je bed komt, cruciaal.

Als coach wil ik samen met jou jouw drijfveren en competenties in kaart brengen. Als een eigen onderneming inderdaad (nog steeds) je ding is, dan zullen we samen op zoek gaan naar jouw rol binnen jouw onderneming. Wat kan je (nog) zelf doen? Waar heb je bijkomende ondersteuning voor nodig? Kan je zelf nog bepaalde vaardigheden verwerven die je onderneming versterken? …

Iets voor jou? Aarzel dan niet even contact op te nemen of een kijkje te nemen op mijn website www.launchpartner.be

Je bent altijd welkom in de praktijk op mijn thuisadres te Lint, of ik kom naar een plek van jouw keuze binnen een straal van 15 km rond mijn uitvalsbasis. Enige voorwaarde is dat we er droog zitten en er ongestoord kunnen werken!

Ter indicatie: dat komt zo ongeveer overeen met alles gelegen tussen Schoten ten noorden, Heist-op-den-Berg ten oosten, Mechelen ten zuiden en Schelle ten westen van Lint.